Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές Πακιστάν: Προηγείται ο πρώην αστέρας του κρίκετ Ιμράν Χαν

Εκλογές Πακιστάν: Προηγείται ο πρώην αστέρας του κρίκετ Ιμράν Χαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ιμράν Καν, Πακιστάν,

Μικρό προβάδισμα του Ιμράν Χαν, πρώην αστέρα του κρίκετ, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις εθνικές εκλογές στο Πακιστάν.

Οι αντίπαλοί του ήδη μιλούν για νοθεία, κάτι το οποίο αρνούνται οι πακιστανικές αρχές υποστηρίζοντας ότι απλώς υπάρχουν τεχνικά προβλήματα κατά την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα το κόμμα του Ιμράν Χαν (PTI) θα είναι αυτό που θα κερδίσει στις εκλογές, αν και είναι πολύ πιθανό να αναζητήσει συμμαχίες για μία κυβέρνηση συνασπισμού σε περίπτωση που δεν μπορέσει να εξασφαλίσει πλειοψηφία.

Η ημέρα της ψηφοφορίας σηματοδοτήθηκε από περιστατικά βίας, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους σε εκλογικά κέντρα.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Οι εκλογές αυτές συνιστούν τη δεύτερη δημοκρατική μετάβαση της εξουσίας από τη μία κυβέρνηση στην άλλη σε μια χώρα όπου έχουν σημειωθεί πολλά πραξικοπήματα του στρατού και πολιτικές δολοφονίες.

Πολιτικοί αναλυτές χαρακτήρισαν την προεκλογική εκστρατεία μία από τις πιο «βρώμικες» στην ιστορία του Πακιστάν με σκοπό την εκλογή του Χαν.

Ο αντίπαλός του, ο φυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, όπως και άλλα μικρότερα κόμματα, καταγγέλλουν ότι υπήρξε νοθεία και χειραγώγηση.

Σχετικά άρθρα