Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ο «νταής» συνεργάτης του Μακρόν: Για όλα φταίνε τα ΜΜΕ

Προκαλεί ο «νταής» συνεργάτης του Μακρόν:  Για όλα φταίνε τα ΜΜΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εμανουέλ Μακρόν,

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατήγγειλε «τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική εκμετάλλευση» των ενεργειών του στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι.

Ο Μπεναλά, τότε αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, κι ο Βενσάν Κραζ, έφεδρος της χωροφυλακής όπως και ο πρώτος, που εργαζόταν για το κόμμα του προέδρου, το LREM, καταγράφηκαν να χτυπούν και να κακομεταχειρίζονται διαδηλωτές στο Παρίσι ενώ συνόδευαν άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης ως «παρατηρητές».

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση για… βοήθεια του Αλεξάντρ Μπεναλά:

Η εισαγγελία του Παρισιού άσκησε το βράδυ της Κυριακής δίωξη στους Μπεναλά και Κραζ για «ομαδική βία».

Ο Μπεναλά, με δήλωση που εξέδωσε μέσω των δικηγόρων του σήμερα και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο LCI / TFI, εξήγησε ότι θέλησε να «βοηθήσει» τους αστυνομικούς στις συγκρούσεις τους με διαδηλωτές,

Όπως ανέφερε, εντόπισε εκείνη την ημέρα «δύο ιδιαίτερα επιθετικά άτομα» και θέλησε να βοηθήσει «για τον έλεγχο αυτών των ατόμων», όπως το επιτρέπει, όπως ισχυρίζεται, το Άρθρο 73 του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας.

«Αυτή η προσωπική πρωτοβουλία», όπως είπε, «χρησιμοποιείται ξεκάθαρα σήμερα για την υπονόμευση της προεδρίας της Δημοκρατίας, με όρους αντίθετους προς κάθε λογική», συμπληρώνει.

Σχετικά άρθρα