Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν ζητά ριζικές αλλαγές προσωπικού μετά το σάλο με τον φρουρό του

Ο Μακρόν ζητά ριζικές αλλαγές προσωπικού μετά το σάλο με τον φρουρό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομική Βία, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,

Ριζικές αλλαγές προσωπικού ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τις τεράστιες διαστάσεις που πήρε η υπόθεση Μπεναλά.

Το βίντεο, στο οποίο ο πρώην φρουρός του Μακρόν εικονίζεται να χτυπά νεαρό άνδρα στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, στο Παρίσι, έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες μέρες την πολιτική και τη δικαστική ατζέντα.

Την Κυριακή, ο Γάλλος πρόεδρος συγκέντρωσε τους υπουργούς του για να συζητήσουν επί του θέματος. Σήμερα Δευτέρα, καταθέτει για την υπόθεση και ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ στη Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης.

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά απολύθηκε την Παρασκευή. Κατηγορείται για χρήση βίας και παράνομη χρήση αστυνομικής περιβολής.

Θεωρούνταν από τους «στενούς συνεργάτες» του προέδρου, καθώς τον ακολουθούσε παντού κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Στο προσωπικό του Μακρόν, ο Μπεναλά μεταφέρθηκε τον Μάιο του 2017.

Αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει το περιστατικό «απαράδεκτο» και έχει υποσχεθεί ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.

Αυτό ωστόσο που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής είναι ένα δεύτερο βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και στον οποίο φαίνονται αρκετοί αστυνομικοί να παρακολουθούν το περιστατικό παθητικά χωρίς να παρεμβαίνουν.

Σχετικά άρθρα