Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Τραμπ για Ροχανί: Μην απειλήσεις ποτέ ξανά τις ΗΠΑ – Θα υποστείς συνέπειες

Οργή Τραμπ για Ροχανί: Μην απειλήσεις ποτέ ξανά τις ΗΠΑ – Θα υποστείς συνέπειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μάικ Πόμπεο, Ντόναλντ Τραμπ, Χασάν Ροχανί,

«Μην απειλήσεις ποτέ ξανά τις ΗΠΑ» διαμήνυσε προς τον Ιρανό ομόλογό του, Χασάν Ροχανί, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας την Τεχεράνη για «ιστορικές κυρώσεις».

«Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θα ανεχθεί τις παράφρονες δηλώσεις σου για τη βία και τον θάνατο. Πρόσεχε καλά» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Ο Ροχανί είχε προειδοποιήσει την Κυριακή ότι εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι «η μητέρα όλων των πολέμων», συνιστώντας στον Τραμπ «να μην παίζει με την ουρά του λιονταριού», κάτι που – όπως είπε- «μόνο λύπη θα φέρει».

Πομπέο: Οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να επιβάλουν κυρώσεις στο «ανώτατο επίπεδο» της ιρανικής ηγεσίας

Από την πλευρά του, μιλώντας ενώπιον μελών της ιρανικής διασποράς στην Καλιφόρνια, ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διαμήνυσε την Κυριακή πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν «φοβάται» να επιβάλει κυρώσεις «στο ανώτατο επίπεδο» στο καθεστώς της Τεχεράνης, το οποίο – όπως είπε – αποτελεί «εφιάλτη για τον ιρανικό λαό» και δρα σαν «μαφία».

«Δεν έχουμε τελειώσει», προειδοποίησε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, αφού υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν ήδη τον Ιανουάριο κυρώσεις στον αγιατολάχ Σαντέγ Λαριτζανί, επικεφαλής των δικαστικών αρχών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι ηγέτες του καθεστώτος, κυρίως αυτοί που είναι επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης», των επίλεκτων δυνάμεων του ιρανικού στρατού, «και της δύναμης Κουντς», που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, «θα πληρώσουν ακριβά τις αποφάσεις τους», συνέχισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην ομιλία του στην προεδρική βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν, στο Σίμι Βάλεϊ.

Υπό τις παρατεταμένες επευφημίες του κοινού, διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση Τραμπ υποστηρίζει όσους συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στο Ιράν.

Σχετικά άρθρα