Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές διασώστες «Λευκά Κράνη» διέφυγαν από τη νοτιοδυτική Συρία και θα μεταφερθούν στην Ευρώπη

Οι τζιχαντιστές διασώστες «Λευκά Κράνη» διέφυγαν από τη νοτιοδυτική Συρία και θα μεταφερθούν στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιορδανία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λευκά Κράνη - Τζιχαντιστές Διασώστες, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οχτακόσιοι Σύροι, μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης διασωστών «Λευκά Κράνη» που δρα στις περιοχές της Συρίας που ελέγχουν η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), μαζί με τις οικογένειές τους, εγκατέλειψαν την επαρχία Νταράα στη νοτιοδυτική Συρία, κινήθηκαν προς το Ισραήλ και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία, όπως επιβεβαίωσε ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής, οι περισσότεροι ισλαμιστές, εγκατέλειψαν την επαρχία Νταράα για να μη συλληφθούν από τον συριακό στρατό.

Ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού κατάστησε σαφές ότι η επιχείρηση μεταφοράς των «Λευκών Κρανών» από τη Νταράα στην Ιορδανία με λεωφορεία μέσω Ισραήλ έγινε κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ τα «Λευκά Κράνη» αποδεδειγμένα έχουν συνεργαστεί με την Αλ Κάιντα, είναι δηλαδή τζιχαντιστές στην πλειονότητά τους, έχουν καταφέρει με την προπαγάνδα τους να πείσουν ότι δήθεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση.

Η κυβέρνηση της Ιορδανίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα «Λευκά Κράνη» με τις οικογένειές τους θα μεταφερθούν προς τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Βρετανία, επειδή προφανώς δεν έχουμε αρκετούς τζιχαντιστές στην Ευρώπη και είναι μια καλή ευκαιρία να τους ενισχύσουμε.

Σχετικά άρθρα