Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χασάν Ροχανί προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι με το Ιράν θα δώσει «τη μητέρα όλων των μαχών»

Ο Χασάν Ροχανί προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι με το Ιράν θα δώσει «τη μητέρα όλων των μαχών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ, Χασάν Ροχανί,

«Η Αμερική θα πρέπει να ξέρει ότι η μάχη με τον Ιράν είναι η μητέρα όλων των μαχών», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις εχθρικές πολιτικές απέναντι στην Τεχεράνη.

«Κύριε Τραμπ μην παίζετε με την ουρά του λιονταριού. Αυτό μόνο λύπη θα φέρει», είπε ο Ροχανί απευθυνόμενος σε συνάντηση Ιρανών διπλωματών, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου ότι αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015 και ότι τίθενται ξανά σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν.

Η συμφωνία αυτή, που συνήφθη στη Βιέννη, επέτρεψε στο Ιράν να βγει από την απομόνωσή του από τη διεθνή κοινότητα χάρη στην άρση ενός μέρους των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα τον δραστικό περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος και την δέσμευσή της να μην επιδιώξει ποτέ την απόκτηση πυρηνικού όπλου.

Η εκ νέου επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων, η ισχύς των οποίων είχε ανασταλεί βάσει της συμφωνίας της Βιέννης, θα γίνει σταδιακά από τον Αύγουστο.

Για τον λόγο αυτό, το Ιράν προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Σχετικά άρθρα