Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι συνέλαβαν Αμερικανό τζιχαντιστή από το Ντιτρόιτ στη Συρία

Οι Κούρδοι συνέλαβαν Αμερικανό τζιχαντιστή από το Ντιτρόιτ στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντιτρόιτ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ένα 28χρονο Αμερικανό τζιχαντιστή, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές, συνέλαβαν οι Κούρδοι.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, στρατιώτες των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συνέλαβαν νωρίτερα τον Ιούλιο τον Αμερικανό πολίτη Ιμπραχέεμ Μουσαϊμπλί.

Ο Αμερικανός που είναι από το Ντίρμπορν του Μίτσιγκαν, συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη.

Μόλις πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Κούρδους μεταφέρθηκε σε κρατητήριο, όπου και αναγνωρίστηκε ως μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από άλλον κρατούμενο επίσης τζιχαντιστή.

Ο Μουσαϊμπλί θα μεταφερθεί από τη Συρία στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τη Σαμάνθα Αλ Χασάνι, σύζυγο τζιχαντιστή από την Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Ο νεώτερος αδελφός του συλληφθέντα, ο Αμπντουλάχ Μουσαϊμπλί, δήλωσε την Παρασκευή στο The Detroit News, με γραπτό μήνυμα που έστειλε μέσω του messenger του Facebook, ότι ο αδελφός του δεν είναι τρομοκράτης και ότι πήγε στη Συρία για να σπουδάσει μουσουλμανική θεολογία:

«Ο αδελφός μου είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου… (…) …άλλοι μουσουλμάνοι τον ξεγέλασαν να πάει στη Συρία (δήθεν) για να σπουδάσει τη θρησκεία και να εργαστεί. Δεν είχε καμία ιδέα ότι αυτή η οργάνωση ήταν το ISIS».

Ο Μουσαϊμπλί πιστεύεται ότι είναι ο δεύτερος Αμερικανός τζιχαντιστής που αιχμαλωτίζεται στα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.

Μόλις γυρίσει στην Αμερική, κάτι που αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα δικαστεί από τοπικό δικαστήριο του Ντιτρόιτ.

Στην κεντρική φωτογραφία το σπίτι του τζιχαντιστή στο Ντίρμπορν και η φωτογραφία του από το σχολικό λεύκωμα

Σχετικά άρθρα