Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν με ντρον στη ρωσική βάση στη Λαοδίκεια

Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν με ντρον στη ρωσική βάση στη Λαοδίκεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Ουιγούροι, Ρωσία, Τζισρ Αλ Σούγκουρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τούρκοι,

Για τέταρτη φορά αυτόν τον μήνα η ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ, στη βορειοδυτική επαρχία της Λαοδίκειας (Λαττάκεια) στη Συρία, δέχθηκε αεροπορική επίθεση από ντρον που εξαπέλυσαν ισλαμιστές από τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το Al Masdar News, οι τζιχαντιστές έστειλαν το Σάββατο ντρον να επιτεθούν στη βορειοανατολική περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Οι Ρώσοι ανέπτυξαν τα αντιαεροπορικά τους συστήματα για να καταρρίψουν τα ντρον των ισλαμιστών, κάτι που το κατάφεραν.

Στρατιωτικές πηγές είπαν στο Al Masdar News ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν θα αφήσει αναπάντητη αυτή τη νέα επιδρομή και ρωσικά αεροπλάνα θα χτυπήσουν θέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Τσιζρ Αλ Σουγκούρ της Ιντλίμπ, η οποία κατέχεται από Τουρκομογγόλους τζιχαντιστές με προέλευση από την Κίνα και την κεντρική Ασία.

Πρόκειται για άνδρες μέλη του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν (TIP), το οποίο αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα και είναι Τούρκοι Ουιγούροι και Τούρκοι Τουρκμένοι.

Οι Τουρκομογγόλοι αυτοί έχουν εγκατασταθεί στην πόλη Τζισρ Αλ Σουγκούρ με τις οικογένειές τους, αφού την εκκένωσαν οι κάτοικοί της στην αρχή του πολέμου.

Απολαμβάνουν της προστασίας του καθεστώτος της Άγκυρας ως «Τούρκοι ομογενείς». Εξάλλου μέσω Τουρκίας έφτασαν αρχικά στη Συρία.

Σχετικά άρθρα