Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ο Ακιντζί: «Σωτήρια επέμβαση» η τουρκική εισβολή του 1974

Προκαλεί ο Ακιντζί: «Σωτήρια επέμβαση» η τουρκική εισβολή του 1974
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Τουρκία,

Για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό χρειάζεται «σοβαρή αλλαγή» στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς, δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, κατηγορώντας τη Λευκωσία ότι συνεχίζει τις «αρνητικές προσεγγίσεις».

Σε ομιλία του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Ακιντζί αναφέρθηκε στις περσινές συνομιλίες στο Κραν Μοντανά λέγοντας ότι «όλοι ήταν μάρτυρες όσων έγιναν και έγινε γενικά αντιληπτό ποια πλευρά στηρίζει τη λύση».

Επισήμανε παράλληλα πως η τουρκική πλευρά «δεν θα αποδεχθεί ατέρμονες συνομιλίες ή να αποτελέσει μέρος μιας διαδικασίας χωρίς χρονικά πλαίσια».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η τουρκική εισβολή του 1974 ήταν «μια σωτήρια επέμβαση, που άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του εκλεγμένου ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ανατροπή της χούντας στην Ελλάδα».

Έπειτα από 44 χρόνια το καλύτερο είναι «η επίτευξη δίκαιης λύσης, αλλά για αυτό χρειάζεται να υπάρχει θέληση από όλα τα μέρη» ανέφερε ο Ακιντζί και εξέφρασε απογοήτευσή του για το γεγονός ότι, όπως είπε, «όσες ευκαιρίες υπήρξαν δεν αξιοποιήθηκαν».

Σήμερα Παρασκευή, στα Κατεχόμενα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση του τουρκικού στρατού και τουρκοκυπριακών στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα επιδείξεις πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια, στο λιμάνι της οποίας έχουν καταπλεύσει σκάφη του Π.Ν. της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα