Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tελεσίγραφο ΗΠΑ προς Νικαράγουα: Όλες οι επιλογές πάνω στο τραπέζι

Tελεσίγραφο ΗΠΑ προς Νικαράγουα: Όλες οι επιλογές πάνω στο τραπέζι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νικαράγουα, Ντανιέλ Ορτέγκα, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει «όλες τις επιλογές» για να σταματήσει τη βία στη Νικαράγουα, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι» επισήμανε ο Τοντ Ρόμπινσον, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιος για την περιοχή της κεντρικής Αμερικής.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε για να συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση του Ορτέγκα», πρόσθεσε ο Ρόμπινσον.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, αυτοί που ευθύνονται για τη βία πρέπει «να δώσουν λόγο στη διεθνή κοινότητα για τις πράξεις τους».

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας στο μεταξύ οργάνωσε εκδηλώσεις για να τιμήσει την 39η επέτειο από την επανάσταση των Σαντινίστας, της οποίας είχε ηγηθεί ο Ορτέγκα.

Στη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, τέθηκαν σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Οι εορτασμοί διεξήχθησαν μία ημέρα μετά την καταδίκη της βίας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο Ορτέγκα να ικανοποιήσει ένα από τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Νικαράγουα.

Σχετικά άρθρα