Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χρησιμοποιούσε τα θηλυκά όπλα της για να δίνει πληροφορίες στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες»

«Χρησιμοποιούσε τα θηλυκά όπλα της για να δίνει πληροφορίες στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FSB - Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Μαρία Μπουτίνα, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία,

Επαφές με ύποπτα μέλη από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς και με δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη με δεσμούς με το Κρεμλίνο φέρεται να είχε η Ρωσίδα Μαρία Μπουτίνα, η οποία κρατείται στις ΗΠΑ για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν την κράτησή της, η 29χρονη Μπουτίνα – μεταξύ άλλων – διατηρούσε δεσμό με Αμερικανό πράκτορα με σκοπό να τη βοηθήσει στη δραστηριότητά της και προσέφερε σεξ σε άλλον άνδρα προκειμένου να εργαστεί σε οργάνωση ακτιβιστών.

Αμερικανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι η Μπουτίνα είχε επικοινωνήσει λεπτομέρειες «για λογαριασμό ατόμων που θεωρούνται υπάλληλοι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών», ενώ βρέθηκε ακόμη ένα χειρόγραφο σημείωμα στο οποίοι ρωτούσε:

«Πώς να ανταποκριθώ στην προσφορά της FSB (διαδόχου της πρώην KGB) για δουλειά;».

Οι πληροφορίες δόθηκαν από την εισαγγελία προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η κράτησή της πριν από τη διεξαγωγή της δίκης για συνομωσία και παράνομη δραστηριότητα ως πρώην πράκτορας εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κατηγορούμενη, η οποία δηλώνει αθώα, εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου δίχως να πει απολύτως τίποτα για δύο ώρες.

Η νεαρή γυναίκα, με τα κόκκινα μακριά μαλλιά, φάνηκε απλώς έκπληκτη καθώς έμπαινε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Η νεαρή, με καταγωγή από τη Σιβηρία, γνωρίστηκε με το αμερικανικό συντηρητικό λόμπι προωθώντας τη δράση μίας ρωσικής οργάνωσης όπλων.

Οι έρευνες ωστόσο εστιάζονται κυρίως στις ποικίλες επαφές από το 2014 με ανώτερα στελέχη της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) των ΗΠΑ. Επαφές της οποίες δεν έκρυβε η Μπουτίνα.

Σε πλήθος φωτογραφιών εικονίζεται με αξιωματούχους του λόμπι και Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς. Το 2015 είχε ρωτήσει τον Ντόναλντ Τραμπ πού ήταν η θέση του απέναντι στη Μόσχα.

Σχετικά άρθρα