Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λευκός Οίκος «μαζεύει» τη δήλωση Τραμπ ότι η Ρωσία δεν στοχεύει πλέον τις ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος «μαζεύει» τη δήλωση Τραμπ ότι η Ρωσία δεν στοχεύει πλέον τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Σε ένα ατέρμονο παιχνίδι με τις λέξεις εξελίσσεται η θέση του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την ανάμειξη ή όχι της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο θέμα την Τετάρτη για να διαφωνήσει εκ νέου με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη.

Για τρίτη μέρα στη σειρά, ο Τραμπ και οι στενοί του συνεργάτες επιχειρησαν να ενημερώσουν σχετικά με τη θέση τού Λευκού Οίκου, τροφοδοτώντας τελικά ακόμη περισσότερο το κλίμα ασάφειας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η Ρωσία εξακολουθεί να στοχοποιεί τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Τραμπ απάντησε κατηγορηματικά «όχι», προσθέτοντας ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία είναι σκληρότερη από ποτέ.

Οι δηλώσεις του αυτές ωστόσο έρχονται για μία ακόμη φορά σε ευθεία ρήξη με τις αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες υποστηρίζουν το αντίθετο, ότι δηλαδή η Ρωσία συνεχίζει να έχει στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε η «άφεση αμαρτιών» του Τραμπ απέναντι στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Ελσίνκι, ο Λευκός Οίκος επανήλθε αμέσως μετά στο ζήτημα για να το «μαζέψει».

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς «εξήγησε» ότι ο πρόεδρος ουδέποτε έκανε τέτοιου είδους δήλωση και πως το «όχι» εκείνο σήμαινε ότι δεν θα απαντούσε σε άλλες ερωτήσεις.

Η δημοσιογράφος του ABC News ωστόσο που έθεσε το ερώτημα είναι βέβαιη ότι ο Τραμπ την κοιτούσε και κατάλαβε πολύ καλά την ερώτηση.

Σχετικά άρθρα