Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απάντηση Μόσχας στις καταγγελίες Ζάεφ: Υποκινεί το αίσθημα της ρωσοφοβίας

Απάντηση Μόσχας στις καταγγελίες Ζάεφ: Υποκινεί το αίσθημα της ρωσοφοβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Διπλωματικό Σώμα, Ζόραν Ζάεφ, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία, Σκόπια,

Για αβάσιμες καταγγελίες εκ μέρους του Ζόραν Ζάεφ, οι οποίες υποκινούν το αίσθημα της ρωσοφοβίας, κάνει λόγο η πρεσβεία της Ρωσίας στην ΠΓΔΜ, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας.

Ο Ζάεφ υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι Έλληνες επιχειρηματίες, με φιλορωσικά αισθήματα, χρημάτισαν πολίτες της ΠΓΔΜ, με στόχο την πρόκληση αναταραχής, εν όψει του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος.

«Πιστεύουμε ότι τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις, καθώς και οι πρόσφατες εικασίες εκ μέρους της υπουργού Άμυνας, αποσκοπούν στην υποκίνηση της ρωσοφοβίας, που όλο και περισσότερο θεωρείται από τους δυτικούς εταίρους της ΠΓΔΜ ως μέσο για την επίτευξη των δικών τους στόχων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής» αναφέρει η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Μόσχα σημειώνει ότι «δημιουργούνται αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των δηλώσεων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σχετικά με την επιθυμία της οικοδόμησης φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Και καταλήγει: «Θεωρούμε αντιπαραγωγικές και ανεύθυνες τις προσπάθειες εκφοβισμού των πολιτών της ΠΓΔΜ με την περίφημη «ρωσική απειλή».

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι το βράδυ της Δευτέρας, η εταιρεία Dimera Group εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διαψεύδεται οποιαδήποτε εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη με τις συγκεκριμένης καταγγελίες.

Σχετικά άρθρα