Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Τραμπ: Παραδέχτηκε ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές

Βόμβα Τραμπ: Παραδέχτηκε ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το φλέγον ζήτημα της ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016, μία ημέρα μετά τη συνάντηση κορυφής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέχεια της σφοδρής κριτικής που δέχθηκε, διαμήνυσε ότι εμπιστεύεται και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ διαβεβαίωσε ότι αποδέχεται το συμπέρασμά τους.

«Υπήρξε όντως ανάμιξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο» επεσήμανε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση αυτή δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Χθες, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Τραμπ ανέφερε ότι «πιστεύω τον Πούτιν όταν λέει ότι δεν αναμίχθηκε η Μόσχα στις αμερικανικές εκλογές του 2016».

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, με τον πρόεδρο να δέχεται ομαδικά πυρά τόσο από το Ρεπουμπλικανικό όσο και από το Δημοκρατικό κόμμα.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση, η αμερικανική δικαιοσύνη έχει καταθέσει αίτημα εξέτασης 12 Ρώσων αξιωματούχων, οι οποίοι φέρεται να χάκαραν την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Εν όψει των εκλογών του 2018 για το Κογκρέσο, πάντως, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αποσοβηθούν τυχόν νέες προσπάθειες ανάμιξης.

Σχετικά με το περιεχόμενο της χθεσινής Συνόδου, τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι επί τάπητος τέθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, το Ισραήλ, αλλά και οι πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.

Σχετικά άρθρα