Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πυρ ομαδόν» κατά Τραμπ – «Απέτυχε να υπερασπιστεί την Αμερική»

«Πυρ ομαδόν» κατά Τραμπ – «Απέτυχε να υπερασπιστεί την Αμερική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Τζον Μακέιν, Τζον Μπρέναν,

Επίθεση ότι έδειξε περισσότερη εμπιστοσύνη σε έναν πρώην πράκτορα της KGB και λιγότερη στις δικές του μυστικές υπηρεσίες, δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφασή του να «απαλλάξει» από όλες τις κατηγορίες τη Ρωσία του Βλαντίρ Πούτιν για την όποια παρέμβασή της στις εκλογές του 2016.

Για καθαρή «προδοσία» και μία εμφάνιση του Τραμπ, η οποία ήταν τελικά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε λόγο ο τέως διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν.

«Η εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ στη Συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι υπερβαίνει και ξεπερνά τα πρόθυρα των “υψηλών εγκλημάτων και παραπτωμάτων”. Ήταν καθαρή προδοσία. Τα σχόλια του Τραμπ δεν ήταν μόνο βλακώδη. Είναι ολόκληρος στην τσέπη του Πούτιν. Ρεπουμπλικανοί Πατριώτες: Πού είστε;», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπρέναν, από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Τραμπ.

Ο τέως διευθυντής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχολίασε επίσης το γεγονός ότι η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε παρουσία μόνο των μεταφραστών – χωρίς τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι η στάση αυτή της άκρας μυστικότητας σημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πράγματα να κρύψει από τον αμερικανικό λαό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η «η πλήρης έλλειψη αξιοπιστίας του Τραμπ καθιστά ψευδή οποιαδήποτε εξήγηση δίνει».

Ο Μπόλτον ωστόσο δεν ήταν ο μοναδικός που χρησιμοποίησε τόσο σκληρή γλώσσα για τη στάση του Αμερικανού προέδρου στο Ελσίνκι.

«Τραγικό λάθος» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος πρόεδρος Τζον Μακέιν, τονίζοντας ότι ο Τραμπ «απέτυχε να υπερασπιστεί» την Αμερική.

«Μιλώντας εκ μέρους της Αμερικής στον κόσμο, ο πρόεδρος μας απέτυχε να υπερασπιστεί όλα αυτά που μας κάνουν αυτούς που είμαστε, μία δημοκρατία ελευθέρων ανθρώπων, αφιερωμένη στην υπόθεση της ελευθερίας εντός και εκτός συνόρων», τόνισε ο Μακέιν.

Στο ίδιος μήκος κύματος με το πλήθος των αντιδράσεων κυμαίνονται και τα καυστικά σχόλια του προέδρου της Βουλής Πολ Ράιαν, ο οποίος συνιστά στον Τραμπ να καταλάβει ότι «η Ρωσία δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ» και ότι τέλος πάντων «δεν υπάρχει αμφιβολία για την παρέμβασή της στις εκλογές».

Σχετικά άρθρα