Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ζητά από τη Μέι πρώην υπουργός – Την κατηγορεί ότι κάνει «προχειροδουλειές»

Τι ζητά από τη Μέι πρώην υπουργός – Την κατηγορεί ότι κάνει «προχειροδουλειές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ναρκωτικά, Τερέζα Μέι,

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζήτησε μετ’ επιτάσεως από την Τερέζα Μέι η πρώην υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Τζάστιν Γκρίνινγκ.

Σε συνέντευξη της στους «Times» του Λονδίνου, η Τζάστιν χαρακτηρίζει τη Λευκή Βίβλο προχειροδουλειά και εκτιμά ότι τον τελικό λόγο θα πρέπει να έχουν ξανά οι πολίτες.

Σύμφωνα με την Γκρίνινγκ, η οποία παραιτήθηκε μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιανουαρίου, οι επιλογές της Βρετανίας αυτή τη στιγμή είναι τρεις: Το σχέδιο της πρωθυπουργού, να παραμείνει η χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να υπάρξει ένα καθαρό διαζύγιο από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Η ίδια απορρίπτει την πρώτη περίπτωση επισημαίνοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «αποτελεί μία πανέξυπνη προσπάθεια για συμβιβασμό, η οποία θα λειτουργήσει μεν, πλην όμως δεν ταιριάζει σε κανέναν».

Η Γκρίνινγκ, η οποία ήταν κατά του Brexit στο δημοψήφισμα, επιμένει ότι υπάρχουν Συντηρητικοί που συντάσσονται μαζί της, αλλά και πολλοί οι οποίοι αν και θέλουν να δουν τη Βρετανία να φεύγει από την Ένωση, είναι δυσαρεστημένοι με την προσέγγιση της κυβέρνησης, καθώς «δεν είναι αυτό που ψήφισαν».

Σχετικά άρθρα