Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ σφυροκοπά τους φιλότουρκους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα

Το Ισραήλ σφυροκοπά τους φιλότουρκους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

«Ο ισραηλινός στρατός επέφερε στη Χαμάς το πιο ισχυρό πλήγμα μετά την (σ.σ. επιχείριση) “Προστατευμένη Παρυφή”» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έπειτα από μια μέρα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναφερόταν στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ το 2014 εναντίον του φιλότουρκης ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που ασκεί την εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Νωρίτερα και αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας είχε δηλώσει πως οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Σάββατο το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας είναι οι πιο σημαντικές μετά τον πόλεμο του 2014.

«Πρόκειται για τα πιο σημαντικά πλήγματα μετά την (επιχείρηση) Προστατευμένη Παρυφή» δήλωσε ο ταξίαρχος Τζβίκα Χαΐμοβιτς.

Ο αξιωματικός είπε πως η «μαζική» αεροπορική εκστρατεία του Ισραήλ συνεχίζεται το βράδυ του Σαββάτου και ήδη δεκάδες στόχοι έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τον Χαΐμοβιτς, περίπου 100 ρουκέτες και όλμοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις, ένας ορισμένος αριθμός των οποίων αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα.

Το καλοκαίρι του 2014 η επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή» που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Γάζα για να σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών και να καταστραφούν οι σήραγγες από τον θύλακα προκάλεσε περισσότερους από 2.200 θανάτους στην παλαιστινιακή πλευρά, κυρίως αμάχων, και 74 στην ισραηλινή πλευρά, κατά βάση στρατιωτών.

Σχετικά άρθρα