Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ενισχύουν τα οχυρά τους στην ελεγχόμενη από ισλαμιστές βορειοδυτική Συρία

Οι Τούρκοι ενισχύουν τα οχυρά τους στην ελεγχόμενη από ισλαμιστές βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο τουρκικός στρατός εισβολής εδραιώνει ακόμα περισσότερο την παρουσία του στη βορειοδυτική Συρία, κατασκευάζοντας έναν αεροδιάδρομο και νοσοκομεία εκστρατείας δίπλα σε παρατηρητήρια που ανέγειρε στην επαρχία της Ιντλίμπ, μετά από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν.

Ο τουρκικός στρατός εισήλθε με τη σύμφωνη γνώμη Ρωσίας και Ιράν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα και διάφορες τουρκόφιλες ισλαμιστικές οργανώσεις και περιμετρικά ύψωσε 12 παρατηρητήρια ως «συνοριακά» φυλάκια για την εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ των ισλαμιστών και των κυβερνητικών.

Με απλά λόγια, οι Τούρκοι από τα φυλάκιά τους προστατεύουν τους ισλαμιστές στην Ιντλίμπ από τις κυβερνητικές επιθέσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μιντιακούς ακτιβιστές, ο τουρκικός στρατός κατασκεύασε έναν αεροδιάδρομο και νοσοκομεία εκστρατείας στην περιοχή Ταλ Αλ Εΐς στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού και στην περιοχή Ταλ Τουχάν στα ανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι μιντιακοί ακτιβιστές προσθέτουν ότι ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει να κατασκευάσει αεροδιάδρομους και στα 12 «παρατηρητήρια» του στην Ιντλίμπ.

Στην πραγματικότητα, τα «παρατηρητήρια» αναβαθμίζονται από απλά φυλάκια που επιτηρούν την εκεχειρία μεταξύ ισλαμιστών και Σύρων κυβερνητικών σε επιθετικά στρατιωτικά οχυρά.

Η συριακή κυβέρνηση κατηγορεί την Τουρκία ότι επιτρέπει στους ισλαμιστές ενόπλους να εξαπολύουν επιθέσεις στις κυβερνητικές θέσεις στα βόρεια της επαρχίας Χάμα από τα παρατηρητήρια της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο τα κυβερνητικά στρατεύματα θα στραφούν προς την Ιντλίμπ για να την απελευθερώσουν από τους ισλαμιστές.

Αυτό όμως σημαίνει ότι ο συριακός στρατός πρέπει πρώτα να περάσει από τα τουρκικά φυλάκια. Ίσως για αυτό οι Τούρκοι λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Πάντως η Δαμασκός δεν πρόκειται να εξαπολύσει καμία επίθεση στους ισλαμιστές στην Ιντλίμπ δίχως το πράσινο φως από τη Μόσχα. Και η Μόσχα αυτή την εποχή είναι «σκληρά» στην ίδια πλευρά με την Τουρκία.

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, οι μπλε πύργοι είναι τα τουρκικά παρατηρητήρια στην ελεγχόμενη από Ισλαμιστές (πράσινο χρώμα) επαρχία της Ιντλίμπ:

Σχετικά άρθρα