Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε Φράγμα στη νοτιοανατολική Συρία – Σφοδρή μάχη

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε Φράγμα στη νοτιοανατολική Συρία – Σφοδρή μάχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Επίθεση στο ελεγχόμενο από τον συριακό στρατό Φράγμα Αλ Ζαάφ στη νοτιοανατολική Συρία εξαπέλυσε το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το φιλοκυβερνητικό AlMasdarNews, η επίθεση των τζιχαντιστών ήταν σφοδρή.

Στην άγρια μάχη που ξέσπασε μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστών σημειώθηκαν βαριές απώλειες και από τις δύο πλευρές, μεταδίδει η ίδια ιστοσελίδα δίχως όμως να δίνει νούμερα.

Η στρατιωτική πηγή τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν κατάφερε κάποια σημαντικά εδαφικά κέρδη με αυτή την επίθεση, το Φράγμα παραμένει υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών, ωστόσο οι κυβερνητικές θέσεις και οχυρώματα υπέστησαν βαριές ζημιές.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το AlMasdarNews μεταδίδει ότι οι κυβερνητικοί έχουν αναχαιτίσει την επίθεση των τζιχαντιστών, αλλά η μάχη συνεχίζεται.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα του Ισλαμικού Κράτους να κερδίσει έδαφος στη νοτιοανατολική Συρία τις τελευταίες δέκα ημέρες. Οι τζιχαντιστές τελούν σε «ασφυκτική» περικύκλωση σε μικρούς θύλακες και χρειάζονται «χώρο».

Σχετικά άρθρα