Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστοι δολοφόνησαν Τουρκμένο οπλαρχηγό στην Ιντλίμπ της Συρίας

Άγνωστοι δολοφόνησαν Τουρκμένο οπλαρχηγό στην Ιντλίμπ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκμένοι,

Νεκρός έπεσε από πυρά αγνώστων το πρωί του Σαββάτου ο σημαντικός Τουρκμένος οπλαρχηγός Άμπου Αχμάντ Σινσάουι, στην κατεχόμενη από τους ισλαμιστές επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές που πρόσκεινται στη συριακή ισλαμιστική αντιπολίτευση, ο Άμπου Άχμαντ Σινσάουι σκοτώθηκε στην κωμόπολη Αλ Ντάνα.

Ο Σινσάουι ήταν οπλαρχηγός της τουρκμενικής Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ, που συμμετέχει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και τελεί υπό τουρκική διοίκηση.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή πρώην νομάδων που μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πριν ένα αιώνα παρέμειναν στα εδάφη της βορειοδυτικής Συρίας και του βορειοδυτικού Ιράκ.

Το τουρκικό κράτος θεωρεί τους Τουρκμένους ομογενείς του και τουρκικές μειονότητες. Οι ένοπλες παραστρατιωτικές μονάδες των Τουρκμένων στη Συρία και στο Ιράκ υποστηρίζονται με όλα τα μέσα από την Τουρκία, στη δε Συρία τελούν και υπό τη διοίκηση του τουρκικού στρατού.

Ορισμένοι μιντιακές ακτιβιστές της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης έσπευσαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατηγορήσουν το Ισλαμικό Κράτος για τον φόνο του Τουρκμένου οπλαρχηγού, ωστόσο, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης.

Οι υποψίες πέφτουν στο Ισλαμικό Κράτος επειδή το τελευταίο διάστημα κρυφές ομάδες του πραγματοποιούν χτυπήματα σε άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις στην Ιντλίμπ.

Η κωμόπολη Αλ Ντάνα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία και ελέγχεται από ένοπλες ομάδες «ανταρτών» που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα