Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Εταίρος και όχι ανταγωνιστής μας ο Τραμπ

Ρωσία: Εταίρος και όχι ανταγωνιστής μας ο Τραμπ
Διαβάστε σχετικά για ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Αν και ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε κάποτε την άποψη πως θεωρεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν ανταγωνιστή, «εμείς θεωρούμε τον Ντόναλντ Τραμπ έναν διαπραγματευτικό εταίρο και ελπίζουμε οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν (μετά τη σύνοδο)», δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου.

«Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά ας δούμε, ίσως θα υπάρξει μια συζήτηση για συγκεκριμένες επισκέψεις στην Μόσχα ή στην Ουάσινκγτον», είπε στους δημοσιογράφους σήμερα, 13 Ιουλίου 2018, χαρακτηρίζοντας τη σύνοδο «το κύριο γεγονός του καλοκαιριού».

«Θέλουμε εκεί να υπάρξει μια πιθανότητα ότι αυτές οι συνομιλίες να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε περαιτέρω επαφές, και ιδιαιτέρα, κανονικές επαφές στην μορφή επισκέψεων στις αντίστοιχες χώρες», τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Σύνοδος θα ξεκινήσει με τους δύο ηγέτες να έχουν μια ιδιωτική συζήτηση, παρουσία μόνο των διερμηνέων.

Οι διαπραγματεύσεις έπειτα θα διευρυνθούν και θα περιλαμβάνουν μέλη και των δύο αντιπροσωπειών, επισήμανε, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα έχει παράλληλες συνομιλίες στο Ελσίνκι με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Είναι πρόδηλο σε όλους ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται σε κρίση πρόσφατα.

(Αλλά) για μας δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για εντάσεις που έχουν αναπτυχθεί», σημείωσε ο σύμβουλος του Πούτιν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε πριν πολύ καιρό και σε κάποιους τομείς, όπως η διεθνής ασφάλεια, ο έλεγχος των όπλων και η μάχη ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία, τα ρωσικά και αμερικανικά συμφέροντα συμπίπτουν.

Σχετικά άρθρα