Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ISIS πίσω από το μακελειό στο Πακιστάν – 90 οι νεκροί

Το ISIS πίσω από το μακελειό στο Πακιστάν  – 90 οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Τζιχαντιστές,

Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας ενάντια σε μια προεκλογική συγκέντρωση σε πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τα θύματα έφτασαν τα 90, ενώ αρκετοί τραυματίες δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτηση στο προπαγανδιστικό του όργανο, πρακτορείο ειδήσεων AMAQ. Δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τον ισχυρισμό αυτόν.

Ο υψηλόβαθμος αστυνομικός Καΐμ Λασάρι είχε νωρίτερα αναφέρει ότι τουλάχιστον 1000 άνθρωποι είχαν παρευρεθεί σε μια προεκλογική συγκέντρωση στον πόλη Μαστούνγκ, στην μαστιζόμενη από βία επαρχία του Μπαλουτσιστάν.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που εξαπολύθηκε και συνδέεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Η επίθεση ήταν η πλέον πολύνεκρη στο Πακιστάν εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο και το τρίτο περιστατικό βίας με στόχο προεκλογική συγκέντρωση αυτή τη εβδομάδα.

Ο πακιστανικός Τύπος υποστήριξε ότι ο στόχος της επίθεσης που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μαστούνγκ του Μπαλουχιστάν στο δυτικό Πακιστάν, ήταν ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος BAP (Balochistan Awami Party) Ραϊσάνι.

Ο Σιράι Ραϊσάνι ήταν αδελφός του πρώην πρωθυπουργού του Μπαλουχιστάν Ναουάμπ Ασλάμ Ραϊσανί και υποψήφιος του νεοσυσταθέντος κόμματος BAP.

Σχετικά άρθρα