Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μία ώρα θέλαμε να μείνουμε στο σπήλαιο – Γιατί μπήκαμε»

«Μία ώρα θέλαμε να μείνουμε στο σπήλαιο – Γιατί μπήκαμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σπήλαιο, Ταϊλάνδη,

Μόνο για μία ώρα σκόπευαν να μείνουν στο σπήλαιο Ταμ Λούανγκ στην Ταϊλάνδη τα δώδεκα παιδιά και ο προπονητής τους, που τελικά εγκλωβίστηκαν στο σημείο και έμειναν παγιδευμένοι για σχεδόν δέκα μέρες.

Αυτό που ανέτρεψε τα σχέδιά τους ήταν η άνοδος της στάθμης των υδάτων, που προκάλεσε πλημμύρα στις σήραγγες και τον εγκλωβισμό τους, όπως δήλωσε ο πατέρας ενός από τα αγόρια.

«Μου είπε ότι μόλις τελείωσαν την προπόνηση πήγαν να παίξουν στη σπηλιά. Πίστεψαν ότι θα μείνουν εκεί για μία ώρα» δήλωσε ο Μπανπότ Κόρνακαμ, πατέρας του 13χρονου αρχηγού της ομάδας.

«Όταν βρέθηκαν μέσα στη σπηλιά άρχισε να βρέχει, το νερό έμπαινε μέσα και όλοι έφυγαν» πρόσθεσε.

Δύο Βρετανοί δύτες βρήκαν τα παιδιά στις 2 Ιουλίου σε μια λασπωμένη σπηλιά, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα των σπηλιών, εννέα ημέρες αφού χάθηκαν.

Πολλοί στην Ταϊλάνδη θεώρησαν ότι τα παιδιά, ηλικίας 11 με 16 ετών, κατάφεραν να επιβιώσουν χάρη στον προπονητή τους, τον Εκαπούλ Τσανταγουόνγκ, ή Έκ όπως είναι γνωστός.

«Κάθονταν ήσυχα χωρίς να κάνουν τίποτα γιατί ήταν σκοτεινά» εξήγησε ο Μπανπότ, εξιστορώντας όσα του διηγήθηκε ο γιος του που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

«Όταν πεινούσαν ο προπονητής Εκ χρησιμοποιούσε έναν φακό για να φωτίσει τους σταλακτίτες» πρόσθεσε.

Η ομάδα επιβίωσε πίνοντας το νερό που έσταζε από τους σταλακτίτες και τους τοίχους των σπηλιών, εξήγησαν οι διασώστες.

Αρχικά τα παιδιά νοσηλεύονταν απομονωμένα στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι καθώς υπήρχε φόβος να έχουν προσβληθεί από κάποια μόλυνση.

Τώρα τους έχει επιτραπεί να συναντηθούν με τις οικογένειές τους, αν και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο τουλάχιστον για ακόμη μία εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα