Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μουν Τζε Ιν ζητά να «τρέξουν» οι διαδικασίες ΗΠΑ-Β. Κορέας – Γιατί ανησυχεί

Ο Μουν Τζε Ιν ζητά να «τρέξουν» οι διαδικασίες ΗΠΑ-Β. Κορέας – Γιατί ανησυχεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορεατική Χερσόνησος, Μουν Τζε Ιν, Νότια Κορέα, Πυρηνικά Όπλα,

Την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, για την αποπυρηνικοποίηση της δεύτερης ζήτησε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, μία ημέρα μετά την κατηγορία της Ουάσιγκτον κατά της Πιονγιάνγκ ότι παραβίασε το όριο των ποσοτήτων διυλισμένων καυσίμων που της επιτρέπεται να εισάγει.

Συγκεκριμένα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος προέτρεψε σήμερα τη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ να επιταχύνουν τη διαπραγμάτευση και να κλείσουν μια συμφωνία για να τερματιστούν τα προγράμματα για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ.

«Εάν ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν τηρήσει την υπόσχεσή του για την αποπυρηνικοποίηση, θα είναι σε θέση να οδηγήσει τη χώρα του στην ευημερία», έκρινε ο Μουν κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στη Σιγκαπούρη, επισημαίνοντας ότι «αυτός ο δρόμος δεν είναι εύκολος, αλλά εάν οι συμφωνίες της συνόδου κορυφής Κιμ-Τραμπ στις 12 Ιουνίου εφαρμοστούν με καλή πίστη, ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί».

Η Νότια Κορέα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην οικοδόμηση μιας οικονομικής κοινότητας με τη Βόρεια Κορέα αφού η προσπάθεια για την εξάλειψη του πυρηνικού οπλοστασίου της Πιονγκγιάνγκ τερματιστεί, συμπλήρωσε ο Μουν.

Εν τω μεταξύ χθες Πέμπτη οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Βόρεια Κορέα ότι παραβίασε το όριο των ποσοτήτων διυλισμένων καυσίμων που της επιτρέπεται να εισάγει, κάνοντας παράνομα μεταφορές από πλοίο σε πλοίο στη θάλασσα, απαιτώντας ταυτόχρονα να τερματιστούν αμέσως όλες οι πωλήσεις καυσίμων στη χώρα αυτή.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπέβαλε καταγγελία στην επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η οποία είναι αρμόδια για την επίβλεψη της τήρησης των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Σχετικά άρθρα