Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά του Τραμπ πριν πατήσει το πόδι του σε βρετανικό έδαφος

Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά του Τραμπ πριν πατήσει το πόδι του σε βρετανικό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ντόναλντ Τραμπ, Τερέζα Μέι,

Οι διαδηλώσεις έχουν αρχίσει, η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, η Τερέζα Μέι και ο νέος υπουργός Εξωτερικών της, ο Τζέρεμι Χαντ, προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο. Σε λίγες ώρες σήμερα Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ θα πατήσει στο βρετανικό έδαφος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται το απόγευμα στο Λονδίνο. Στη Βρετανία θα παραμείνει για δύο ημέρες και θα έχει συναντήσεις τόσο με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό όσο και με τη βασίλισσα.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, η βρετανική πρωτεύουσα θα είναι ο ενδιάμεσος προορισμός προτού ξεκινήσει για την κρίσιμη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Ελσίνκι.

Για τη Μέι, η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου θα είναι μία ευκαιρία να ενισχυθούν οι εμπορικοί δεσμοί, καθώς και η συνεργασία για την ασφάλεια. Τόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός όσο και ο νέος στο υπουργείο Εξωτερικών Χαντ αισιοδοξούν ότι οι συζητήσεις με τον κατά τ’ άλλα απρόβλεπτο Τραμπ δεν θα εκτροχιαστούν.

«Δεν υπάρχει ισχυρότερη συμμαχία από αυτή την ιδιαίτερη σχέση μας με τις ΗΠΑ. Και δεν θα υπάρξει πιο σημαντική συμμαχία στα επόμενα χρόνια», τόνισε η Μέι εν αναμονή της επίσκεψης Τραμπ.

Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου ανακοινώθηκε τον Απρίλιο. Η είδηση πυροδότησε αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή, δεδομένου ότι ο Τραμπ περιλαμβάνεται στους πιο αντιπαθείς πολιτικούς ηγέτες για τους Βρετανούς πολίτες. Η αντιμεταναστευτική πολιτική του έχει παίξει μείζονα ρόλο σε αυτή την αντιπάθεια.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν είχε μάλιστα προειδοποιήσει από την αρχή ότι ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με πλήθος ειρηνικών διαδηλώσεων.

Ήδη, το υπερφυσικό θυμωμένο μωρό Ντόναλντ Τραμπ, ένα τεράστιο μπαλόνι που πήρε άδεια από τις δημοτικές αρχές να πετά στον ουρανό καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, κάνει σιγά σιγά τα πρώτα του βήματα.

Η Μέι και οι υπουργοί της θέλουν να ελπίζουν ότι λίγο η κοινή αντιτρομοκρατική άσκηση από τις βρετανικές και τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις την Παρασκευή και λίγο η συνάντηση με τη βασίλισσα θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του Αμερικανού προέδρου.

Σχετικά άρθρα