Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασιάδης για Ερντογάν: Με απειλές και εκβιασμούς δεν γίνεται διάλογος για το Κυπριακό

Αναστασιάδης για Ερντογάν: Με απειλές και εκβιασμούς δεν γίνεται διάλογος για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι καθοριστικό να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού, η οποία θα επιβάλει σε ολόκληρη τη χώρα την ειρήνη και την ασφάλεια και θα δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους της.

Επεσήμανε δε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς απειλές και εκβιασμούς, αναφερόμενος εμμέσως στα όσα δήλωσε απο τα Κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μόνο έτσι, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, θα γίνει κατορθωτό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να κατατεθούν προτάσεις, που θα σέβονται πλήρως τις εύλογες ανησυχίες και ευαισθησίες και των δύο κοινοτήτων και δεν θα παραγνωρίζουν το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Εν τω μεταξύ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε αναμενόμενες τις χθεσινές δηλώσεις του Ρ. Τ. Ερντογάν. Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι, εφόσον αρχίσουν διαπραγματεύσεις, η Τουρκία θα δοκιμαστεί στην πράξη αναφορικά με τις προθέσεις της στο Κυπριακό.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά την προκλητική και επεκτατική του ρητορική όσον αφορά την Κύπρο, υποστηρίζει η ΕΔΕΚ.

Σε ανακοίνωσή της καλεί τον κ. Αναστασιάδη να λάβει σοβαρά υπόψη αυτές τις δηλώσεις ενόψει της διερεύνησης επανέναρξης των συνομιλιών από την απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Στο μεταξύ, στις 23 Ιουλίου αναμένεται να γίνει η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της αξιωματούχου του ΟΗΕ Τζειν Χολ Λουτ, η οποία θα έρθει στην Κύπρο για διαβουλεύσεις με τους δύο ηγέτες σχετικά με την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, η κ. Λουτ θα πραγματοποιήσει την περιοδεία της στην περιοχή την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο στις 21 με 22 Ιουλίου. Η συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Θα συναντηθεί επίσης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος χθες δήλωσε ότι θα της πει πως οι συνομιλίες πρέπει να οδηγήσουν σε λύση η οποία να παρέχει ασφάλεια, ισότητα και απόλαυση των κοινών πόρων της Κύπρου από όλους.

Σχετικά άρθρα