Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε Ιρακινό δήμαρχο επειδή συνεργαζόταν με την κυβέρνηση

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε Ιρακινό δήμαρχο επειδή συνεργαζόταν με την κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκτέλεσαν τον δήμαρχο ενός χωριού, στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με μια πηγή των Αρχών Ασφαλείας, που μίλησε στο Baghdad Today, «οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν το πτώμα του δημάρχου του χωριού Αλ Θερμπάν, νοτιοδυτικά του Κιρκούκ, μία εβδομάδα μετά την απαγωγή του από τους τζιχαντιστές».

Πριν δύο μήνες είχε απαχθεί και εκτελεστεί ο πατέρας του δημάρχου, που ήταν και ο προηγούμενος δήμαρχος του χωριού.

«Οι τζιχαντιστές σκότωσαν τους δύο δημάρχους (σ.σ. πατέρα και γιο) εξαιτίας της συνεργασίας τους με τις Αρχές Ασφαλείας και επειδή διευκόλυναν την επιστροφή εκτοπισμένων πολιτών στις εστίες τους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το Ισλαμικό Κράτος μετά τη στρατιωτική του ήττα, τον Δεκέμβριο του 2017, δεν παρέδωσε τα όπλα αλλά συνεχίζει τον πόλεμο στο Ιράκ διεξάγοντας συμμοριτοπόλεμο στην ύπαιθρο και πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις στις πόλεις.

Μόνο τον περασμένο Ιούνιο 76 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 129 τραυματίστηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα