Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίκη: Νοσοκόμα σε γηροκομείο δηλητηρίαζε και σκότωνε λίγο πριν τελειώσει η βάρδιά της

Φρίκη: Νοσοκόμα σε γηροκομείο δηλητηρίαζε και σκότωνε λίγο πριν τελειώσει η βάρδιά της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ιαπωνία, Νοσοκόμα,

Μπροστά σε μια αδιανόητη εξήγηση βρέθηκαν οι αστυνομικοί στην Ιαπωνία που κλήθηκαν να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου δύο ηλικιωμένων σε γηροκομείο της πόλης Γιοκοχάμα.

Όπως αποδείχθηκε οι δύο άνδρες ηλικίας 88 ετών είχαν δολοφονηθεί από νοσοκόμα, η οποία τους δηλητηρίαζε λίγο πριν τελειώσει η βάρδιά της προκειμένου να γλιτώσει την «ενόχληση» του να εξηγήσει στους συγγενείς της τις συνθήκες θανάτου τους.

Όταν η 31χρονη Αγιούμι Κουμπόκι συνελήφθη, ομολόγησε τον φόνο των δύο 88χρονων καθώς «και άλλων περίπου 20 ενοίκων του γηροκομείου».

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η 31χρονη λίγο πριν φύγει από τη βάρδιά της έριχνε στον ενδοφλέβιο ορό των ηλικιωμένων κάποια ουσία με χλώριο προκαλώντας το θάνατό τους μέσα σε λίγες ώρες.

Η Κουμπόκι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να διασφαλίσει ότι οι ηλικιωμένοι θα πέθαιναν όταν αυτή δεν θα ήταν στο γηροκομείο ώστε να μην χρειαστεί να εξηγήσει τις συνθήκες θανάτου στους συγγενείς τους.

«Θσ ήταν ενόχληση αν είχα αυτή την ευθύνη» είπε η 31χρονη.

Η αρχική εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι οι δύο 88χρονοι είχαν πεθάνει από φυσικά αίτια μολονότι στις νεκροψίες είχε ανιχνευθεί η ουσία που είχε χρησιμοποιήσει η 31χρονη νοσοκόμα.

Η ίδια ουσία ανιχνεύθηκε και σε έναν 89χρονο και μια 78χρονη που πέθαναν την ίδια περίοδο με τους δύο 88χρονους.

Οι υποψίες στο ιατρικό προσωπικό ενισχύθηκαν και από άλλα επεισόδια που θα μπορούσαν να είχαν γίνει μόνο από κάποιον εργαζόμενο στον οίκο ευγηρίας, όπως το ότι είχαν κλαπεί στολές και είχαν τρυπηθεί με σύριγγα τουλάχιστον 10 μπουκάλες με ορό.

Η Κουμπόκι εργαζόταν ως νοσοκόμα από το 2008 και στο συγκεκριμένο γηροκομείο από το 2015 με τους υπευθύνους του να δηλώνουν ότι ήταν ικανή, «αν και πολλές φορές δεν μπορούσες να καταλάβεις τι είχε στο μυαλό της».

Σχετικά άρθρα