Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί του Ερντογάν – «Τσάρος» της διαλυμένης οικονομίας ο γαμπρός του

Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί του Ερντογάν – «Τσάρος» της διαλυμένης οικονομίας ο γαμπρός του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υπουργικό Συμβούλιο,

Το νέο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτλερας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τοποθετώντας στο νευραλγικό υπουργείο Οικονομικών, τον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο Ερντογάν προχώρησε στην ανακοίνωση των μελών της νέας κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα εξής ονόματα:

Φουάτ Οκτάϊ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών

Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών.

Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας

Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός Ενέργειας

Ρουσχάρ Πεκτζάν, υπουργός Εμπορίου.

Όπως είναι φυσικό, η τοποθέτηση του Αλμπαϊράκ στο χαρτοφυλάκιο των οικονομικών έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τη λίρα να καταγράφει απώλειες, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του.

Σημειώνεται ότι η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή.

«Ως πρόεδρος της χώρας, ορκίζομαι στην τιμή και την ακεραιότητά μου, ενώπιον του μεγάλου τουρκικού έθνους και της ιστορίας, να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να προστατεύσω και να εξυμνήσω τη δόξα και την τιμή της Δημοκρατίας της Τουρκίας και να εκπληρώσω τα καθήκοντα που αναλαμβάνω με αμεροληψία» είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

O Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να οικοδομήσει μια «ισχυρή Τουρκία» με ισχυρή αμυντική βιομηχανία.

«Η Τουρκία και ο Τουρκικός λαός κάνουμε μια νέα αρχή εδώ σήμερα», είπε στους αξιωματούχους και στους χιλιάδες επισκέπτες που παρακολούθησαν την ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο και πρόσθεσε: «Αφήνουμε πίσω το σύστημα για το οποίο πληρώσαμε βαρύ τίμημα, πολιτικό αλλά και οικονομικό χάος».

Όπως είπε «η νέα ισχυρή εκτελεστική προεδρία είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη διασφάλιση της ασφάλειας μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τη διαφύλαξη της Τουρκίας από συγκρούσεις στα νότια σύνορά της στη Συρία και το Ιράκ. Ξεκινάμε αυτόν τον δρόμο χρησιμοποιώντας αυτή την ευκαιρία όσο καλύτερα μπορούμε για ένα ισχυρό κοινοβούλιο, μια ισχυρή κυβέρνηση, μια ισχυρή Τουρκία».

Σχετικά άρθρα