Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι δύο ηρωϊκοί δύτες που βγάζουν τα παιδιά από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Ποιοι είναι οι δύο ηρωϊκοί δύτες που βγάζουν τα παιδιά από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δύτης, Σπήλαιο, Ταϊλάνδη,

Δύο Βρετανοί ειδικοί στις καταδύσεις σε σπήλαια ηγούνται της εξαιρετικά δύσκολης επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους που βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής σε πλήρη εξέλιξη στην Ταϊλάνδη.

Πρόκειται για τον 56χρονο Ρικ Στάντον και τον 47χρονο Τζον Βολάντεν, οι οποίοι κλήθηκαν από τις αρχές της ασιατικής χώρας να βοηθήσουν και θεωρούνται από τους ειδικούς κορυφαίοι στον τομέα τους.

Οι δύο τους είναι γνωστοί παγκοσμίως για τις ικανότητές τους στις διασώσεις σε σπήλαια, έχοντας διατηρήσει ταυτόχρονα και τις απλές καθημερινές δουλειές τους.

Ο Στάντον ήταν πυροσβέστης στο Κόβεντρι για 25 χρόνια και ο Βολάντεν είναι σύμβουλος πληροφορικής στο Μπρίστολ. Αμφότεροι είναι εθελοντές με την Ομάδα Διάσωσης σε Σπήλαια της Νοτίου και Κεντρικής Ουαλίας.

Το 2011 το δίδυμο πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ μεγαλύτερης κατάδυσης σε σπηλιά, μπαίνοντας 9 χιλιόμετρα κάτω από το σύστημα στη βόρεια Ισπανία, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό ενώ έχει συμμετάσχει σε ουκ ολίγες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα