Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ιστορικό Μουσείο» για τον Κεμάλ θα φτιάξουν οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Εφρίν στη Συρία

«Ιστορικό Μουσείο» για τον Κεμάλ θα φτιάξουν οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Εφρίν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η Τουρκία σχεδιάζει να αναστηλώσει ένα παλιό οθωμανικό στρατόπεδο στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, σε μουσείο.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι θα το κάνει το αναστηλωμένο στρατόπεδο, είναι σαφές ότι η Τουρκία σχεδιάζει να παραμείνει στα εδάφη που κατέλαβε παράνομα στη βορειοδυτική Συρία, όπως παρέμεινε με διάφορες προφάσεις -παραβιάζοντας εδώ και πέντε δεκαετίες το διεθνές δίκαιο- και στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Όπως μετέδωσε το Σάββατο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς σχεδιάζει να αναστηλώσει ένα οθωμανικό στρατόπεδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκεται στην περιοχή της Εφρίν.

Θα ονομαστεί «Βάση Ατατούρκ» και θα γίνει «ιστορικό μουσείο», σύμφωνα με τον κυβερνήτη της γειτονικής τουρκικής επαρχίας της Αντιόχειας (Χατάι) Ερντάλ Άτα.

Δηλαδή, οι Τούρκοι όχι μόνο κατέλαβαν παράνομα συριακό έδαφος αλλά και του συμπεριφέρονται ως να ήταν πάντα τουρκικό.

«Ο Γαζί Μουσταφά Κεμάλ χρησιμοποίησε αυτό το κτίριο το 1918 κατά τη διάρκεια της Μάχης του Χαλεπιού. Θα ακολουθήσουμε όλα τα απαραίτητα βήματα και ελπίζω ότι θα το ολοκληρώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος κυβερνήτης της Αντιόχειας.

«Θα αναζητήσουμε φωτογραφίες, έγγραφα από εκείνη την εποχή και θα τα εκθέσουμε στο μουσείο», πρόσθεσε.

Η συριακή κυβέρνηση ακόμα δεν έχει αντιδράσει σε αυτή την προκλητική απόφαση του κατοχικού τουρκικού καθεστώτος.

Και πώς να αντιδράσει δηλαδή; Χρωστά στους Ρώσους τη σωτηρία της και οι Ρώσοι αυτή την εποχή είναι αυτοκόλλητοι με τους νεοοθωμανούς ισλαμιστές.

Το «ξανθό γένος» των μαφιόζων έτσι φέρεται στους συμμάχους του. Γνωστοί οι Ρώσοι από πολλά, όπως όταν εγκατέλειψαν τους Πόντιους στις ορδές του Κεμάλ για να τους κατασφάξουν.

Σχετικά άρθρα