Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Κορέα «γκρινιάζει» ότι η Ουάσιγκτον την πιέζει για μονομερή αποπυρηνικοποίηση

Η Βόρεια Κορέα «γκρινιάζει» ότι η Ουάσιγκτον την πιέζει για μονομερή αποπυρηνικοποίηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Μάικ Πόμπεο, Πυρηνικά Όπλα,

Κατηγορίες κατά της Ουάσιγκτον πως επιχειρεί μονομερώς να την υποχρεώσει σε αποπυρηνικοποίηση εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ, χαρακτηρίζοντας απογοητευτικές και πολύ ανησυχητικές τις τελευταίες συνομιλίες των δύο χωρών, παρά το γεγονός πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο -ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα– έκανε λόγο για εξαιρετική πρόοδο.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο της χώρας KCNA, η αμερικανική στάση έχει οδηγήσει σε μια «επικίνδυνη φάση» που μπορεί να διαταράξει τη βούληση της Πιονγιάνγκ για αποπυρηνικοποίηση.

Με την αποχώρησή του από τη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μίλησε για πρόοδο σε όλα σχεδόν τα κυριότερα ζητήματα, αν και όπως διευκρίνισε, πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά.

Νωρίτερα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο χώρες συγκρότησαν ομάδες εργασίας για «ζητήματα πρακτικών λεπτομερειών».

Κατά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι συνομιλίες του κ. Πομπέο με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους περιλάμβαναν τον επαναπατρισμό λειψάνων Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Κορέας, καθώς και ζητήματα αποπυρηνικοποίησης.

Σχετικά άρθρα