Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ροχανί: Απογοητευτική η πρόταση των Ευρωπαίων για τα πυρηνικά του Ιράν

Ροχανί: Απογοητευτική η πρόταση των Ευρωπαίων για τα πυρηνικά του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνικά Όπλα, Χασάν Ροχανί,

«Απογοητευτική πρόταση», που «απλώς περιγράφει το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί το πακέτο των προτάσεων που του πρόσφεραν οι εκπρόσωποι της Ευρώπης για τη διατήρηση της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, μετά την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ροχανί είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, οι οποία κατέθεσε τις προτάσεις της με την υποστήριξη της Γαλλίας και της Βρετανίας.

«Δυστυχώς, το πακέτο των προτάσεων δεν περιέχει πρακτική λύση για τη συνέχιση της συνεργασίας μας, περιγράφοντας απλώς το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας, παρόμοιο με το πλαίσιο δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση νωρίτερα», ανέφερε σε δήλωσή του στο επίσημο site της ιρανικής προεδρίας ο Χασάν Ροχανί.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Ιρανός πρόεδρος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, την Πέμπτη, τόνισε πως η δέσμη οικονομικών μέτρων που του πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είναι αρκετή.

«Το πακέτο της πρότασης που μας έδωσε η Ευρώπη, δεν καλύπτει τις απαιτήσεις μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος στο Reuters.

Σχετικά άρθρα