Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκόπια: Μήνυση για «εσχάτη προδοσία» κατά Ζάεφ και Ντιμιτρόφ – «Παρέδωσαν τη χώρα μας στην Ελλάδα»

Σκόπια: Μήνυση για «εσχάτη προδοσία» κατά Ζάεφ και Ντιμιτρόφ – «Παρέδωσαν τη χώρα μας στην Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια, Ταλάτ Τζαφέρι,

Μήνυση για εσχάτη προδοσία κατέθεσε η ψευδοαρχαιομακεδονική αντιπολίτευση στα Σκόπια, το κόμμα VMRO-DPMNE, κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ και του Αλβανού προέδρου της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι.

Πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Βουλής κατηγορούνται από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, το οποίο απολαμβάνει την ισχυρή υποστήριξη Τουρκίας και Ρωσίας, ότι παρέδωσαν την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα.

Οι εξελίξεις στο γειτονικό κρατίδιο είναι έντονες, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές τόνιζαν τις προηγούμενες ημέρες στο TRIBUNE ότι αντιδυτικοί κύκλοι θα επιχειρήσουν αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα.

Νωρίτερα την Πέμπτη η σκοπιανή Βουλή είχε εγκρίνει για δεύτερη φορά τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ επικύρωσε σήμερα Πέμπτη για δεύτερη φορά, με 69 ψήφους υπέρ και μία αποχή, τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ψευδοαρχαιομακεδονικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, καθώς έχουν ταχθεί κατά της συμφωνίας.

Αρχικά, η Βουλή της χώρας είχε κυρώσει, στις 20 Ιουνίου, τη συμφωνία, ωστόσο ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε αρνηθεί να υπογράψει το διάταγμα και παρέπεμψε εκ νέου τη συμφωνία στη Βουλή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ δήλωσε, σύμφωνα με το MIA, πως ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να υπογράψει το διάταγμα μετά την δεύτερη ψηφοφορία του κοινοβουλίου.

«Από την ανεξαρτησία της χώρας, το κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 897 διεθνείς συμφωνίες, από τις οποίες μόνον οι επτά έχουν ολοκληρωθεί από τον πρόεδρο», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Το MIA προσθέτει πως ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο νόμος μπορεί να σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με τη δική του μόνο υπογραφή, μαζί με τον Νόμο για τη Χρήση των Γλωσσών, που ο πρόεδρος δεν έχει επίσης υπογράψει.

Σχετικά άρθρα