Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να εισβάλει στη Βενεζουέλα, αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να εισβάλει στη Βενεζουέλα, αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Την εισβολή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα είχε προτείνει τον περασμένο Αύγουστο ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να υποστήριξε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα, χαρακτηρίζοντας το καθεστώς του Μαδούρο ως «απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

«Εφόσον θεωρούμε τη Βενεζουέλα απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια, γιατί οι ΗΠΑ δεν εισβάλουν σ’ αυτή την προβληματική χώρα» διερωτήθηκε ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η συγκεκριμένη αναφορά πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης, τον Αύγουστο του 2017, στο Οβάλ Γραφείο, παρουσία του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, και του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας ΜακΜάστερ.

Η επίμαχη στιχομυθία διήρκησε περίπου πέντε λεπτά, με τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου να εξηγούν στον Τραμπ πως μία στρατιωτική δράση θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή της κεντρικής και νότιας Αμερικής.

Ο Τραμπ τελικώς, πείστηκε και απέσυρε την πρόταση για πολεμική επέμβαση στη Βενεζουέλα, επιλέγοντας την διπλωματική οδό, προκειμένου να αποφύγει ένα ακόμη στραπάτσο, όπως συνέβη με τον πόλεμο του Παναμά, το 1990.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αργότερα, φέρεται να έγειρε εκ νέου ζήτημα στρατιωτικής εμπλοκής, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Ζουάν Μανουέλ Σάντος, στο περιθώριο των εργασιών των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά άρθρα