Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τα έσπασε» με Όρμπαν η Μέρκελ- «Δείχνουμε ανθρωπιά στους πρόσφυγες όταν τους κλείνουμε την πόρτα»

«Τα έσπασε» με Όρμπαν η Μέρκελ- «Δείχνουμε ανθρωπιά στους πρόσφυγες όταν τους κλείνουμε την πόρτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βίκτορ Όρμπαν, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ουγγαρία, Πρόσφυγες,

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαφώνησε με τον Ούγγρο ομόλογό της σχετικά με τις ευθύνες που έχει η Ευρώπη απέναντι στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στην ήπειρο σε μια συνέντευξη Τύπου που σημαδεύτηκε από ασυνήθιστα έντονες διαφωνίες.

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ανθρώπους: πρόκειται για ανθρώπους που έρχονται σε εμάς και αυτό έχει κάποια σχέση με το βασικό μήνυμα της Ευρώπης, την ανθρωπιά», είπε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την υποδοχή του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στο Βερολίνο.

«Πιστεύω πως η ψυχή της Ευρώπης είναι η ανθρωπιά και, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την ψυχή και να διαδραματίσουμε έναν ρόλο στην Ευρώπη με αυτές τις αξίες, τότε η Ευρώπη απλώς δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από την ανάγκη και τη δυστυχία.»

Όμως ο Όρμπαν, ο οποίος από το 2015 έχει τοποθετηθεί απέναντι στη Μέρκελ σε ό,τι αφορά την πολιτική για τους μετανάστες, είπε πως η Ευρώπη δείχνει καλύτερα την ανθρωπιά της αφαιρώντας τα κίνητρα που έχουν οι πρόσφυγες για να έρθουν στην ήπειρο.

«Αν η βοήθεια που προσφέρει η Ευρώπη στους μετανάστες οδηγεί τους ανθρώπους στην Αφρική και την Ασία στο συμπέρασμα ότι μπορούν να έλθουν, τότε θα έλθουν», είπε.

«Θα πρέπει να είμαστε φιλεύσπλαχνοι χωρίς να δημιουργούμε έναν παράγοντα έλξης, και ο μοναδικός τρόπος που γνωρίζουμε για το κάνουμε είναι να κλείσουμε τα σύνορα και να στείλουμε βοήθεια (στις χώρες αυτές), και όχι να αφήνουμε να έρχονται άνθρωποι που φέρνουν προβλήματα».

Σχετικά άρθρα