Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ροχανί: Εγκλημα και επιθετική ενέργεια οι κυρώσεις του Τραμπ

Ροχανί: Εγκλημα και επιθετική ενέργεια οι κυρώσεις του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ, Χασάν Ροχανί,

Οι αμερικανικές κυρώσεις ενάντια στο Ιράν είναι ένα «έγκλημα και μια επιθετική ενέργεια» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί καλώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και άλλους να ορθώσουν το ανάστημά τους στις πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στην Τεχεράνη.

«Το Ιράν θα επιβιώσει αυτό το γύρο των αμερικανικών κυρώσεων όπως επιβίωσε και στο παρελθόν. Αυτή η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μείνει στην εξουσία για πάντα.

Αλλά η ιστορία θα κρίνει άλλα κράτη με βάση του τι θα πράξουν σήμερα», τόνισε ο Ροχανί κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Βιέννη.

Παράλληλα τόνισε ότι η Τεχεράνη θα αντισταθεί σθεναρά ενάντια στις αμερικανικές απειλές να μειώσει τις ιρανικές πωλήσεις πετρελαίου και προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει σκεφτεί τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης.

Τη Δευτέρα, στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση παραμένει αποφασισμένη να μειώσει «στο μηδέν» τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, στο πλαίσιο των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, παρά τις επιφυλάξεις καταναλωτριών χωρών,.

«Οι Αμερικανοί τονίζουν ότι επιθυμούν να εκμηδενίσουν τις εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν.
Μιλάνε χωρίς να σκεφτούν προσεκτικά.

Δείχνει ότι δεν έχουν σκεφτεί τις συνέπειες της ενέργειάς τους», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σχετικά άρθρα