Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ αφού «σώθηκε» τώρα θέλει μακροχρόνια συνεργασία με Ζεεχόφερ

Η Μέρκελ αφού «σώθηκε» τώρα θέλει μακροχρόνια συνεργασία με Ζεεχόφερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Χορστ Ζεεχόφερ,

Με την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και τον αρχηγό της Χορστ Ζεεχόφερ υπάρχει η βάση για μακροχρόνια συνεργασία, διαβεβαίωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην πρόσφατη διαμάχη για την πολιτική ασύλου.

«Ως Καγκελάριος, έχω από το Σύνταγμα το δικαίωμα και την ευθύνη της κατευθυντήριας γραμμής της πολιτικής», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Η συνέντευξη αυτή θα προβληθεί το βράδυ της Τετάρτης και η Μέρκελ τονίζει ότι αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι αποκλειστικά και μόνο το εάν μπορούμε από κοινού να εργαστούμε το πλαίσιο αυτής της γραμμής.

«Αυτό κάνουμε. Και για αυτό ο Χορστ Ζεεχόφερ είναι υπουργός Εσωτερικών», επισημαίνει η Καγκελάριος, για να προσθέσει: «Αποφασιστικό είναι το εάν η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή τη βάση.

Εδώ λοιπόν λέω ένα ξεκάθαρο ναι. Και τώρα εργαζόμαστε για την λύση του προβλήματος, η οποία δεν μπορεί να είναι μονομερής, δεν μπορεί να μην είναι συμφωνημένη και δεν επιτρέπεται να είναι σε βάρος τρίτων».

Σχετικά άρθρα