Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάλτα και Ιταλία «έστειλαν» πλοίο με 60 μετανάστες στην Ισπανία

Μάλτα και Ιταλία «έστειλαν» πλοίο με 60 μετανάστες στην Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Ιταλία, Καταλονία, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μάλτα, Μεσόγειος Θάλασσα, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Στην Βαρκελώνη, για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μηνός, αγκυροβόλησε πλοίο με 60 μετανάστες αφότου του απαγορεύτηκε η είσοδος στη Μάλτα και την Ιταλία, σηματοδοτώντας τον βαθύ διχασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεταναστευτικό.

Την ίδια ώρα, η Μάλτα εμπόδισε μικρό αεροσκάφος να επιχειρεί εκτός της χώρας, το οποίο χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό πλοιαρίων με μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η γερμανική ΜΚΟ θαλάσσιας διάσωσης Sea Watch.

Το γεγονός επιβεβαίωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Μάλτας.

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών τόσο από πλευράς της Μάλτας όσο και από την πλευρά της γειτονικής της Ιταλίας να καταστήσουν σχεδόν αδύνατο σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να χρησιμοποιούν το έδαφός τους ως βάση για να βοηθούν στη διάσωση μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται σε πλοιάρια που έχουν αποπλεύσει από τις λιβυκές ακτές.

Οι μεταναστευτικές ροές έχουν σημειώσει τεράστια πτώση – περίπου 45.000 άνθρωποι έχουν περάσει φέτος τη Μεσόγειο συγκριτικά με το ένα εκατομμύριο και πλέον το 2015.

Το μεταναστευτικό ωστόσο διχάζει όσο ποτέ την Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα