Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδήλωση στην κατεχόμενη Εφρίν κατά της τουρκικής και ισλαμιστικής κατοχής

Διαδήλωση στην κατεχόμενη Εφρίν κατά της τουρκικής και ισλαμιστικής κατοχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, διαμαρτυρόμενοι για την τουρκική κατοχή στην πόλη τους.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία που φέρει το όνομα του αρχαίου μυθικού ήρωα των Κούρδων και όλων των ιρανικών φυλών, Κάουα του Σιδερά (μορφή αντίστοιχου μεγέθους με τον δικό μας Ηρακλή).

Οι συγκεντρωθέντες με συνθήματα απαιτούσαν να αποχωρήσει από την πόλη τους ο τουρκικός στρατός και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του.

Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και κάτοικοι των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού, της Ανατολικής Γούτα, που μεταφέρθηκαν το προηγούμενο διάστημα στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν μετά την εκκένωσή τους από την Ανατολική Γούτα.

Πρόκειται για εποίκους που το τουρκικό καθεστώς εγκαθιστά στον κουρδικό θύλακα για να αλλοιώσει τη δημογραφική του σύνθεση, ωστόσο, η συμμετοχή και μιας μερίδας αυτών στη διαμαρτυρία δείχνει ότι κανένας Σύρος δεν θέλει την Τουρκία στο έδαφος της πατρίδας του.

Η διαμαρτυρία είχε ακόμα ένα σοβαρό λόγο που έγινε. Τις προηγούμενες τρεις ημέρες ο τουρκικός κατοχικός στρατός και οι μισθοφόροι συμμορίτες του απήγαγαν 100 κατοίκους της Εφρίν.

Συνολικά αριθμούν εκατοντάδες οι Κούρδοι άμαχοι που έχουν απαχθεί από τις 18 Μαρτίου, οπότε και η Εφρίν έπεσε στα χέρια του τουρκικού στρατού.

Είναι τόσο ασυγκράτητοι οι κατοχικοί στην Εφρίν που δεν δίστασαν να βασανίσουν μέχρι και οικογένειες Κούρδων δοσίλογων που συνεργάζονται μαζί τους.

Από την κατοχή υφίστανται δεινά και τα μέλη των αραβικών φυλών Μπομπιγιάν και Ιμαρέτ, που επίσης κατοικούν την Εφρίν, αν και οι Άραβες αυτοί δεν πρόβαλαν αντίσταση στην τουρκική εισβολή, τη λεγόμενη επιχείριση «Κλάδος Ελαίας». Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μέλη της φυλής Μπομπιγιάν συντάχθηκαν και στο πλευρό των Τούρκων.

Η τουρκική κατοχή του θύλακα της Εφρίν είναι αβάσταχτη για τους κατοίκους. Δολοφονίες, απαγωγές, βασανιστήρια και βιασμοί είναι δεινά που υφίστανται καθημερινά.

Σχετικά άρθρα