Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκομογγόλες ψηφίζουν Ερντογάν και κάνουν τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Τουρκομογγόλες ψηφίζουν Ερντογάν και κάνουν τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ισλαμιστές, Τουρκία,

Στη φωτογραφία, που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU, βλέπετε γυναίκες με μογγολικά χαρακτηριστικά να πανηγυρίζουν πίσω από μια τουρκική σημαία και να κάνουν τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλαδή τα τέσσερα δάχτυλα τεντωμένα και ο αντίχειρας μέσα στην παλάμη. Μαζί τους είναι και γυναίκες με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Να εξηγήσουμε τι συμβαίνει. Οι Τούρκοι που ζουν στην Τουρκία είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα απόγονοι εξισλαμισμένων – τουρκεμένων πληθυσμών γηγενών στη Μικρά Ασία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Τούρκων γειτόνων μας είναι αρμενικής ή ελληνικής καταγωγής.

Για αυτό και οι Τούρκοι που έχουμε γείτονες, αν και μιλάνε τουρκικά, δεν μοιάζουν καθόλου στη μορφή με τους κανονικούς Τούρκους, που είναι μογγολικές φυλές.

Ωστόσο, οι καθαρόαιμοι Τούρκοι των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών της κεντρικής Ασίας και της επαρχίας Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, διατηρούν αναλλοίωτα τα μογγολικά τους χαρακτηριστικά.

Πολλοί από αυτούς τους κανονικούς Τούρκους, δηλαδή τους Τουρκομογγόλους, έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία και φυσικά από την ευγνωμοσύνη τους ψηφίζουν Ερντογάν και είναι ισλαμιστές.

Για αυτό και οι Τουρκομογγόλες της φωτογραφίας κάνουν τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Μπορεί να μοιάζουν με Κινέζες, αλλά δεν είναι. Είναι καθαρόαιμες Τουρκάλες.

Σχετικά άρθρα