Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να αποκεφαλίσει έξι ομήρους εάν η Βαγδάτη δεν απελευθερώσει τις τζιχαντίστριες

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να αποκεφαλίσει έξι ομήρους εάν η Βαγδάτη δεν απελευθερώσει τις τζιχαντίστριες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κρατά έξι Ιρακινούς πολίτες ομήρους και ζητά από την κυβέρνηση της Βαγδάτης να απελευθερώσει τις τζιχαντίστριες που έχει στις φυλακές, αλλιώς οι όμηροι θα εκτελεστούν.

Η εξτρεμιστική οργάνωση ανάρτησε βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο, στο οποίο δείχνει τους ομήρους και θέτει διορία τριών 24ωρων στην ιρακινή κυβέρνηση να απελευθερώσει τις αιχμάλωτες τζιχαντίστριες, αλλιώς θα πάρει τα κεφάλια των ανδρών.

Οι όμηροι πιάστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στις επαρχίες Άνμπαρ και Καρμπάλα.

Ένας τζιχαντιστής, που εμφανίζεται στο βίντεο, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι το μήνυμα είναι σοβαρό και ότι κανείς από τους ομήρους δεν θα ζήσει εάν δεν αφεθούν ελεύθερες οι γυναίκες.

Τον Δεκέμβριο του 2017 η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη στρατιωτική ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη του Ιράκ.

Οι τρομοκράτες μπορεί να έχασαν τις πόλεις και τα εδάφη που κατείχαν, αλλά έχουν περάσει σε ανταρτοπόλεμο, με χιλιάδες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης διάσπαρτους στο Ιράκ να κρύβονται στην έρημο και στα βουνά ή και μέσα στις μεγάλες πόλεις.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια ιρακινή σουνιτική οργάνωση. Προέκυψε από συγχώνευση της Αλ Κάιντα του Ιράκ με πρώην αραβοσοσιαλιστές του κόμματος Μπάαθ, στελέχη του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

Σχετικά άρθρα