Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ και ΗΠΑ ζητούν από τον συριακό στρατό να σταματήσει την επίθεση ενάντια στους ισλαμιστές στα νότια

ΟΗΕ και ΗΠΑ ζητούν από τον συριακό στρατό να σταματήσει την επίθεση ενάντια στους ισλαμιστές στα νότια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Νίκι Χάλεϊ, Νταράα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές,

Έκκληση στη Ρωσία να ασκήσει την επιρροή της στο συριακό καθεστώς ώστε οι κυβερνητικές δυνάμεις να σταματήσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της χώρας, στις επαρχίες κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, απηύθυνε η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, ενώ την άμεση διακοπή των επιχειρήσεων ζητεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και η Ε.Ε. με ανακοίνωσή της.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζητεί την άμεση διακοπή της τρέχουσας στρατιωτικής κλιμάκωσης και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ των οποίων είναι η προστασία των αμάχων και των πολιτικών υποδομών, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι παραβιάσεις από το συριακό καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν» υπογράμμισε από την πλευρά της η Νίκι Χέιλι.

«Αναμένουμε η Ρωσία να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί για να γίνει σεβαστή και να διασφαλιστεί η εφαρμογή της εκεχειρίας που συνέβαλε η ίδια να επιτευχθεί», όπως και «να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να δοθεί τέλος στις παραβιάσεις από το συριακό καθεστώς και σε οποιαδήποτε άλλη αποσταθεροποίηση στο νοτιοδυτικό τμήμα και σε όλη τη Συρία», πρόσθεσε.

Η Ε.Ε είχε επίσης καταδικάσει την Παρασκευή την επίθεση που εξαπέλυσαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Ντεράα, στη νοτιοδυτική Συρία, η οποία βρίσκεται σε σημαντικό ποσοστό υπό τον έλεγχο ισλαμιστών, και είχε καλέσει τους συμμάχους της Δαμασκού να ασκήσουν πιέσεις για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αποφευχθεί ένα ανθρωπιστικό δράμα.

Η περιοχή αυτή είναι μια από τις ζώνες στην οποία τηρείται εκεχειρία βάσει συμφωνίας που συνήφθη στην Αστάνα τον Μάιο του 2017 υπό την αιγίδα της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα