Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί πάει Βουδαπέστη ο Κουρτς λίγο πριν την μίνι Σύνοδο των Βρυξελλών

Γιατί πάει Βουδαπέστη ο Κουρτς λίγο πριν την μίνι Σύνοδο των Βρυξελλών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντρέι Μπάμπις, Αυστρία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σεμπάστιαν Κουρτς, Τσεχία,

Το μεταναστευτικό θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντηση που θα έχουν σήμερα Πέμπτη στη Βουδαπέστη ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και οι ηγέτες της ομάδας των χωρών του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία).

Η συνάντηση πραγματοποιείται εν όψει της μίνι συνόδου κορυφής που συγκαλείται την Κυριακή στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και άλλων χωρών με αντικείμενο το προσφυγικό και την πολιτική ασύλου.

«Η τρέχουσα αντιπαράθεση (μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών) στη Γερμανία οδήγησε σε προτάσεις να κλείσει η χώρα τα σύνορά της και να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα, κάτι που είναι απαράδεκτο για εμάς», δήλωσε χθες ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, στην εφημερίδα Hospodarske.

Ο ίδιος κάλεσε τις χώρες μέλη της Ε.Ε. να συμμορφωθούν με τις τέσσερις ελευθερίες που διασφαλίζει η Ένωση – την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, προϊόντων, κεφαλαίων και υπηρεσιών – ενώ τάχθηκε υπέρ της καλύτερης προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε..

Ο 63χρονος Τσέχος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η παράτυπη μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., ενώ πρότεινε τη δημιουργία κέντρων καταγραφής των αιτούντων άσυλο εκτός Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα