Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπερδιπλασιάστηκαν οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη το 2017

Υπερδιπλασιάστηκαν οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη το 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, Ευρώπη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι Ευρωπαίοι που έφυγαν για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία δεν επέστρεψαν μαζικά στις χώρες τους αφού έχασαν τα προπύργιά τους στις χώρες αυτές, όμως ενέπνευσαν έναν αυξανόμενο αριθμό αυτοσχέδιων επιθέσεων σε ευρωπαϊκό έδαφος, εκτιμά η Europol, ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου.

Ο αριθμός των τζιχαντιστικών επιθέσεων στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε το 2017, σύμφωνα με τον Οργανισμό που προειδοποιεί για τον κίνδυνο επιθέσεων, εξ ονόματος του Ισλαμικού Κράτους, με όχι ιδιαίτερα προηγμένα μέσα.

Πέρσι καταγράφηκαν 33 τέτοιες επιθέσεις ή απόπειρες. Στις 10 από αυτές έχασαν τη ζωή τους 62 άνθρωποι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Europol. Συγκριτικά, το 2016 σημειώθηκαν 13 επιθέσεις, εκ των οποίων οι 10 ήταν θανατηφόρες και ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 135.

«Ο αριθμός των τρομοκρατικών τζιχαντιστικών επιθέσεων αυξήθηκε αλλά παράλληλα το επίπεδο προετοιμασίας και εκτέλεσής τους ήταν λιγότερο προηγμένο», τονίζεται στην έκθεση.

Σχετικά άρθρα