Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ χαιρετίζει την αποχώρηση ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Το Ισραήλ χαιρετίζει την αποχώρηση ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Την ικανοποίησή του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εξέφρασε το Ισραήλ.

Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον Οργανισμό, Νίκι Χέιλι, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών διότι, όπως είπε, καμιά άλλη χώρα «δεν είχε το θάρρος» να «συμμετάσχει στον αγώνα» για να μεταρρυθμιστεί αυτό το «υποκριτικό κι αυτοεξυπηρετικό» όργανο του ΟΗΕ, που «βγάζει λεφτά» από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το Ισραήλ ευχαριστεί τον πρόεδρο Τραμπ, τον υπουργό (Εξωτερικών) Πενς και την πρεσβευτή Χέιλι για τη θαρραλέα απόφασή τους κατά της υποκρισίας και των ψευδών του αυτοαποκαλούμενου Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ», ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας:

«Εδώ και χρόνια το Συμβούλιο αποδεικνύει ότι είναι ένας προκατειλημμένος οργανισμός κατά του Ισραήλ, εχθρικός, που πρόδωσε την αποστολή του να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημιουργήθηκε το 2006 και έχει ως αποστολή την προαγωγή και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, ωστόσο οι εκθέσεις του συχνά έρχονταν σε αντίθεση με τις αμερικανικές προτεραιότητες.

Από το 2017 που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποσύρει τη χώρα του από την Unesco και τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ενώ έχει διακόψει τη χρηματοδότηση πολλών υπηρεσιών του ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα