Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στόλτενμπεργκ «πεπεισμένος» για ενότητα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ – Τι είπε για ΠΓΔΜ

Ο Στόλτενμπεργκ «πεπεισμένος» για ενότητα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ – Τι είπε για ΠΓΔΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Στόλτενμπεργκ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Σκόπια,

Πεπεισμένος ότι οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας – παρά τις διαφωνίες τους – θα επιδείξουν την ενότητά τους στη σύνοδο της 11ης και 12ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την ικανότητα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να παραμείνουν ενωμένες στη διάρκεια της συνόδου, παρά τις σημαντικές διαφωνίες τους, και να επιδείξουν τη σημασία του διατλαντικού δεσμού», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

Ο Στόλτενμπεργκ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες ανάμεσά στις ΗΠΑ, τους Ευρωπαίους και τους Καναδούς συμμάχους τους στο NATO σε ό,τι αφορά το εμπόριο και τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, από την οποία απέσυρε τη χώρα του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο επέμεινε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο για την «προσωπική δέσμευσή του» προς την Ατλαντική Συμμαχία.

Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει επανειλημμένα «άχρηστο» το NATO στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, προκαλώντας την ανησυχία των συμμάχων της Ουάσιγκτον.

Όπως ανέφερε ακόμη ο Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξή του, η επικείμενη σύνοδος του NATO ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την εισδοχή της ΠΓΔΜ, χάρη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ελλάδα για την ονομασία της.

Σχετικά άρθρα