Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γάλλοι της Total τα είπαν με Αναστασιάδη – Τι ετοιμάζουν στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι Γάλλοι της Total τα είπαν με Αναστασιάδη – Τι ετοιμάζουν στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για TOTAL, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Υδρογονάνθρακες,

Η πορεία συνεργασίας με την Total στην κυπριακή ΑΟΖ τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης σήμερα Τρίτη του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, και του αντιπροέδρου της γαλλικής εταιρείας, Στεφάν Μισιέλ.

Μεταξύ άλλων, έγινε ανασκόπηση της πορείας ερευνών στο «τεμάχιο 6», στο οποίο φαίνεται να έχουν εντοπισθεί ικανοποιητικά κοιτάσματα και αναμένεται η πραγματοποίηση επιβεβαιωτικής γεώτρησης.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές επέκτασης της συνεργασίας, καθώς η Total πρόσφατα υπέβαλε επίσημο αίτημα για συμμετοχή στο «τεμάχιο 8», το οποίο έχει παραχωρηθεί στην ιταλική ΕΝΙ με ποσοστό 50%.

Ο κ. Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσε ότι «υπάρχει θετική διαβούλευση» με την εταιρεία, ενώ γνωστοποίησε ότι επί τάπητος τέθηκαν «όλα όσα είναι δυνατόν να βοηθήσουν τους στρατηγικούς μας σχεδιασμούς για αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πηγών, που πιθανόν να αποδώσουν ενέργεια».

Σχετικά άρθρα