Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζάεφ έφερε στη Βουλή των Σκοπίων τη συμφωνία για το ονοματολογικό

Ο Ζάεφ έφερε στη Βουλή των Σκοπίων τη συμφωνία για το ονοματολογικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Στη Βουλή των Σκοπίων εισήχθη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

Η συζήτηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MIA, θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Αφού πρώτα εξεταστεί από τους βουλευτές της Επιτροπής, στη συνέχεια θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έχει κυρωθεί έως την Παρασκευή. Η έγκριση του νομοσχεδίου απαιτεί απλή πλειοψηφία, δηλαδή 61 βουλευτές σε σύνολο 120.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία έλαβε το πράσινο «φως» από το υπουργικό συμβούλιο της γειτονικής χώρας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Μετά την έγκριση της Βουλής, ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα έχει περιθώριο επτά ημερών προκειμένου να υπογράψει το νομοθέτημα.

Εάν, ωστόσο, αποφασίσει να κάνει χρήση του βέτο –καθώς ο ίδιος έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία του- η συμφωνία θα επιστρέψει στη Βουλή. Τότε, για την έγκρισή της θα απαιτηθεί η απόλυτη πλειοψηφία επί των παραβρισκόμενων βουλευτών.

Εφόσον λάβει το τελικό «ναι», τότε η συμφωνία επιστρέφει εκ νέου στον πρόεδρο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Σχετικά άρθρα