Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλιάτσικο στους Κούρδους της Εφρίν από τους συμμάχους των Τούρκων

Πλιάτσικο στους Κούρδους της Εφρίν από τους συμμάχους των Τούρκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι ισλαμιστές στην Εφρίν κατάσχεσαν, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν την περιουσία Κούρδων αμάχων αφού έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή τον Μάρτιο, κατήγγειλε χθες Πέμπτη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι ισλαμιστές που στηρίζει είχαν εξαπολύσει στις αρχές του έτους επιχείρηση στη βόρεια Συρία με στόχο να εκδιώξουν τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG από την πόλη Εφρίν και τις γύρω περιοχές.

Η Άγκυρα, που θεωρεί τη YPG τρομοκρατική οργάνωση και ότι συνδέεται με το PKK, έχει απειλήσει να εκδιώξει τα μέλη της από όλες τις περιοχές κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.

Ο ΟΗΕ έχει ανακοινώσει ότι 137.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας της επιχείρησης αυτής στην Εφρίν και το HRW πήρε συνεντεύξεις από κάποιους εξ αυτών.

Κατηγόρησαν τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις ότι μετακινούν ισλαμιστές αλλά και αμάχους από άλλες περιοχές της Συρίας στα εγκαταλελειμμένα σπίτια των κατοίκων της Εφρίν και ότι κατάσχουν τις επιχειρήσεις τους.

Το HRW επεσήμανε μάλιστα ότι βάσει του δίκαιου του πολέμου, οι λεηλασίες και η κατάσχεση περιουσίας ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα πολέμου.

Επίσης το δίκαιο του πολέμου απαγορεύει την μη αναγκαία για στρατιωτικούς σκοπούς καταστροφή περιουσίας.

Η μη κυβερνητική οργάνωση εξήγησε ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποζημιωθούν για τη χρήση και την καταστροφή της περιουσίας τους και να δοθούν εγγυήσεις για τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και όσων επιθυμούν να επιστρέψουν.

Σχετικά άρθρα